WESTCOAST JAZZQUARTET PLAYS GERRY MULLIGAN

Det handler om barytonsaxofonist, komponist, arrangør og orkesterleder Gerry Mulligan, og er med fokus på hans mest succesrige periode i 50‘erne. 
Her fyldte han koncertsale overalt i verden med sine legendariske “Pianoless Quartets”
Det at der ikke var klaver eller andet akkordinstrument frembragte en helt ny lyd, hvor der var god plads til melodiske udfoldelser fra de to blæserinstrumenter i front.
Stilen fik senere navnet West Coast Jazz, men også betegnelsen kammerjazz, er dækkende for den næsten klassiske lyd som fremkommer, når de to melodiske blæser, leger med temaerne i bedste kontrapunk stil. Den måde hvorpå kollektivt solospil indgår, viser også at der er tydelige rødder tilbage i den traditionelle jazz fra New Orleans.

Repertoiret bliver en blanding af gamle kendte evergreens og Mulligan’s egne iørefaldende kompositioner, alt sammen spillet med et udadvendte og smittende ”swing”, som kendetegner perioden og ikke mindst Gerry Mulligan

 The West Coast Jazz Quartet, opstod i 1997 på initiativ af Nicolas Kock i Esbjerg.
Arrangementerne er transskriptioner af forskellige indspilninger fra 50‘erne, hvor hovedparten er hentet fra de to berømte ”Pleyel Concert Vol 1 & 2” fra Paris i juni 1954. Her er besætningen Gerry Mulligan barytonsax, Bob Brookmeyer basun, Red Mitchell  bas og Frank Isola trommer.

The West Coast Jazz Quartet

Marc Bernstein (Barytonsax)
Nikolai Bøgelund (Basun)
Nicolas Kock (Kontrabas)
Karsten Bagge (Trommer)