Om Termansens

Forhistorien

I efteråret 2017 slog Ribes lille store spillested dørene op for musik og kulturelskere fra nær og fjern. Spillestedet Termansens, holder til i et bindingsværkshus anno 1580, og vi har en unik atmosfære med rigtig god akustik, professionel lyd og lys samt et godt flygel.

Spillestedsindehaver Martin Schack er til daglig professionelt udøvende musiker, som turnerer med velkendte navne på den danske musikscene.  Termansens er nu et internationalt anerkendt selvstændigt, stats- og kommunalt støttet spillested, der er hjemsted for koncerter med musik af høj kvalitet fra den danske og internationale jazzscene. Koncerterne på Termansens er velbesøgte og der er etableret et godt samarbejde med lokale kulturaktører som f.eks Jazzin’ Ribe, Ribe Jazzfestival, Musikforeningen Quedens, lokalt erhvervsliv, restauranter, mv.

Bygningen er i folkemunde kendt som “Termansens boglade”, da det smukke bindingsværkshus fungerede som boghandel og bogbinderi fra 1813-1995.  Det var derfor indlysende, at det nye spillested – som også fungerer som Martins øvelokale – skulle hedde “Termansens”.

Læs mere om boghandlens historie her

Vi arbejder fortløbende på at blive et sted hvor upcoming bands fra det lokale miljø (Syddansk Musikkonservatorium, MGK og Esbjerg Kulturskole), kan prøve deres musik af foran et publikum.  Spillestedet drives til dagligt af frivillige fra Foreningen Termansens.

Aktiviteter

Der afholdes 1-2 månedlige koncerter året igennem. Det er primært jazz, der er på programmet, men der er også plads til andre genrer. Forud for spillestedet Termansens ligger 20 års frivilligt arbejde med Ribe Jazzfestival, som Martin Schack er ophavsmand til. Dette, samt en omsiggribende karriere som musiker, har sikret et godt netværk, ifht planlægning af et spændende og varieret udbud af koncerter. Det hænder ofte at bands fra andre lande og verdensdele; Brasilien, USA, Skandinavien, m.v, lægger vejen forbi.

Nogle af vores koncerter bliver streamet, og disse finder du på vores Facebookside og Youtubekanal.

Læs mere om Termansens her:

Termansens har modtaget støtte fra bl.a. Sydbank fonden, og Johan Hoffmann fonden.

RykindRibe har skrevet om historien bag spillestedet.

JydskeVestkysten har bragt en artikel om musikernes og spillestedernes vilkår i en coronatid.

Og så interviewede Rykind Termansens til en snak omkring et koncertprogram af høj kvalitet.