Toftemark /Benack III Quintet

Det er med stor glæde at vi kan præsentere Toftemark /Benack-III Quintet.

På baggrund af tidligere samarbejde i New York og en række koncerter ved sidste års CPH Jazz Festival, har Benny Benack III og Andreas Toftemark igen slået sig sammen, og til september drager de på turne i Danmark, Finland, England, Tyskland og Sverige.

Andreas Toftemark og Benny Benack III vil tage deres publikum med på en musikalsk rejse gennem jazzens skønne verden. Toftemark har optrådt på nogle af de mest anerkendte jazzklubber i New York, Amsterdam, Paris og Berlin. Hans anmelderroste debutplade “A New York Flight” udkom i 2021 og han har allerede cementeret sin status som en af de mest eftertragtede unge jazzmusikere i Danmark.

Benack er en af de mest berømte trompetister og vokalister i den nye generation af jazzmusikere. Han har arbejdet sammen med en lang række af jazzens største navne og har optrådt på nogle af New Yorks mest prestigefyldte jazzklubber, herunder Birdland, Dizzy’s Coca-Cola Club og Lincoln Center. Han er også blevet anerkendt af Downbeat magazine som en af jazzens nye topnavne både som trompetist og vokalist. Sammen med Toftemark vil han præsentere publikum for en eksklusiv musikalsk oplevelse.

Bandet består af nogle benhårde musikere fra New York, herunder Joe Peri på trommer, Rasmus Sørensen på klaver og Kaisa Mensivu på bas. Sammen vil de skabe udadvendt og swingende musik, der vil inspirere og begejstre publikum.

“Bandet skal optræde på en række danske jazzklubber, herunder La Fontaine, Paradise Jazz og Søhesten i København, Musikhuset Bornholm, Flensborghus, Termansen i Ribe, samt internationale jazzfestivaler som Dig Festival i Finland og Brighton Jazz Festival i Storbritannien. Med vores uendelige passion for jazz vil vi gøre alt hvad vi kan for at skabe en uforglemmelig oplevelse for alle der har mulighed for at komme til en af vores koncerter, jeg glæder mig til at præsentere dette internationale stjerne hold og vi glæder os til at spille for jer!” – Andreas Toftemark

https://www.bennybenackjazz.com/
https://andreastoftemark.com/

https://open.spotify.com/album/2R79wnVSFR3ho58tBwh6xo?si=_0KjxuscSHClzSKBKYJsvg https://open.spotify.com/album/38HaawgHqRmb74d90jOgWk?si=VUsDkdFeRZS1X2YwdhIPIA

Benny Benack
I en alder af 32 har den Emmy-nominerede trompetist og sanger Benny Benack III vist sig at være en brændende trompetist i stil med Kenny Dorham og Freddie Hubbard, samt en naturlig moden sanger med sans for showmanship.Allerede i 2011 vandt Benny Benack III Carmine Caruso International Trumpet Competition og var finalist Thelonious Monk International Jazz Trumpet Competition 2014. I 2022 stod han på Downbeat Magazines liste over nye top jazz navne både som trompetist og vokalist. Benack har bl.a.arbejdet med Christian McBride, Veronica Swift, Ulysses Owens, Jr, Joe Farnsworth og optrådt som solist med Pittsburgh Symphony Pops Orchestra, Columbus Jazz Orchestra og Minsk Philharmonic Orchestra. I eget navn har han optrådt på Birdland, i Dizzy’s Coca Cola Club, The Lincoln Center, Smoke Jazz and Supper Club og The Django. Med andre ord: De de mest prominente jazzklubber i New York. I 2017 udgav Benny debut pladen One of a Kind og I begyndelsen af 2020 udgav han efterfølgeren A Lot of Livin’ to Do med , Grammy vinder Christian McBride på bas Ulysses Owens, Jr på trommer og Takeshi Ohbayashi på klaver og Rhodos. Hans globale anerkendelse er blevet styrket af de seneste live-streaming-koncerter på Smalls Jazz Club, hvor han har et ugentligt ophold, såvel som hyppige optrædener på den unge løve Emmet Cohens ugentlige show “Emmet’s Place”.

Andreas Toftemark
Andreas Toftemark er en af de fremmeste unge danske jazzsaxofonister, Han har optrådt i store dele af verden, bl.a. Brasilien, Spanien, Frankrig Holland, Tyskland og USA. Både som bandleder og sideman har han spillet koncerter med internationalt anerkendte musikere som Francesco Ciniglio, Ethan Iverson, Rodney Green, Peter Bernstein og Paul Sikivi. I 2021 blev Andreas signet på April Records, hvor han udgav sit anmelderroste debutalbum “A New York Flight”. På samme label udkommer Andreas Toftemark Quartets næste album til oktober 2023. Andreas har en BA fra The New School of Jazz i New York samt en European Jazz Master fra København, Berlin og Paris. Under sin uddannelse har Andreas haft verdensklasse mentorer og undervisere som Reggie Workman, Joel Frahm, Eric Alexander og Ben Wendel. I 2020 forlod Andreas New York og efter 4 år, som professionel musiker i jazzens hovedstad, begyndte han at etablere sig på den danske og europæiske scene, og han kan nu ofte høres på de københavnske jazz klubber, når han ikke er på turne. Anmeldere skriver om ham; Skjazz.sk ”Extremely melodic tenor, without being sleek, the tone is bright, warm, and pleasant, without being too sweet….astonishing invention, joy, sincerity and playfulness, that goes hand in hand with a high instrumental skillset…

Kaisa Mäensivu
Den finske bassist Kaisa Mäensivu er uddannet fra Sibelius Akademiet i Helsinki og Manhattan School of Music i 2017 hos professor Dave Liebman og hendes personlige helt, Ron Carter. Hun er bosiddende i New York, hvor hun optræder med en lang række internationalt anerkendte musikere foruden sin egen kvartet Kaisas Machine, som hun har stået i spidsen for på bl.a. Ronnie Scotts i London, Smalls Jazz Club i New York og Pori Jazz Festival i Finland.
Kaisa Mäensivu har vundet adskillige priser, heriblandt førstepræmien ved Den International Riga Jazz Stage-konkurrence for bassister i 2018 og ‘Rising Star”-prisen på Pori Jazz Festival. Kaisa deler nu sin tid mellem New York og Helsinki, når hun ikke er på turné et andet sted i verden.

Joe Peri Trommeslager
Joe Peri er primært kendt som jazztrommeslager, men har siden han ankom til New York City i 2009 spillet med en bred vifte af bands og kunstnere over hele verden.
Joe optræder regelmæssigt i New York Citys bedste jazzklubber som Smalls, Mezzrow, Cellar Dog, Smoke Jazz Club, Dizzy’s, Blue Note og Django for at nævne nogle få. Siden han dimitterede fra Manhattan School of Music i 2015, har Joe samarbejdet med adskillige prominente jazzkunstnere som; Ed Cherry, Dave Kikoski, Eric Alexander, Pat Bianchi, Jerry Weldon, Simon Moullier og Patrick Bartley.
I 2018 indspillede Joe med Tony Bennett og Lady Gaga på deres Grammy Award-vindende album “Love For Sale” udgivet i oktober 2021. Joe optræder også regelmæssigt som percussionist i bandet af modedesigner og personlighed Isaac Mizrahi. I øjeblikket optræder og turnerer Joe ofte med trompetisten/vokalisten Benny Benack III.
Joe Peri har både en BA og en MA fra Manhattan School of Music, hvor han studerede hos trommeslageren fra Village Vanguard Jazz Orchestra, John Riley.

Rasmus Sørensen
Pianisten Rasmus Sørensen flyttede til New York i 2018, da han som første dansker nogensinde modtog et fuldt scholarship til Manhatten Scool of Music. Sidenhen blevet et meget anerkendt navn for hans tilgængelige, men samtidigt nyskabende sound både som musiker og komponist. Debutalbummet ”Traits”, der udkom 17. juni 2022 med Jon Henriksson på bas og Francesco Ciniglio på trommer, viser Rasmus’ verdensopfattelse igennem hans musikalske linje.
Rasmus har spillet i store dele af Europa, optrådt med mange af de mest anerkendte musikere i New York og med sin egen trio optrådt på kendte spillesteder i byen, som The Jazz Gallery, Smalls Jazz Club, 55 Bar, Minton’s og Café Bohemia. Endvidere har Rasmus netop indspillet med Kendrick Scott og Alex Claffy; to af de absolut mest eftertragtede musikere i verden lige nu.