THOFTE/THORSEN QUINTET FEATURING JACOB CHRISTOFFERSEN

Thofte/Thorsen Quintet featuring Jacob Christoffersen

30-årige Rolf Thofte har i løbet af de seneste år etableret sig som en af de absolut mest markante jazztrompetister i sin generation. Blandt andet som medlem af stærke grupper som Anders Fjeldsted sextet og Kathrine Windfeld Big Band, hvor han er en fremtrædende solist. Han og tenorsaxofonisten og bebopveteranen Simon Thorsen indgik i 2015 et musikalsk ægteskab og Thofte/Thorsen Quintet blev født.
I efteråret 2016 udkom debut-albummet ”Fermina” hvorfra nummeret ”Just Another Day” blev et af de mest spillede numre på DR P8 Jazz. ”Fermina” har fået pæne ord med på vejen:
“Det er en formidabel debut udgivelse af et stort og overbevisende ungt trompet talent, som fraserer og improviserer med en imponerende modenhed og et stort musikalsk overblik. Udgivelsen er sprængfyldt med masser af inspirerende information om melodiske og harmoniske sammenhænge, og musikken præsenteres i en varm og inviterende atmosfære med en skøn rytmegruppe i et godt varieret og godt arrangeret Jazz program. Tillykke til os alle!” Thomas Fryland, trompetist

Bandet tog i 2019 hul på et nyt kapitel med ny besætning og et spritnyt repertoire, der trækker på inspiration fra alt fra Stevie Wonder, over de romantiske komponister til 50’erne og 60’ernes hardbop, som stadig er den stærkeste inspirationskilde. Musikken er ikke alene dybt sofistikeret og kompleks, men har ligeledes en bred publikumsappel i kraft af en stærk påvirkning fra Bluestraditionen
og et fokus på groove og swing. Thofte/Thorsen Quintet rammer sit publikum såvel intellektuelt som emotionelt og har en fysisk gennemslagskraft, der gør det svært at sidde stille.
De to kapelmestre har følgeskab af Jacob Christoffersen, en af landets absolut førende pianister. Han har gennem årene markeret sig stærkt både som side-man med alt fra Sinne Eeg til Shubidua, men har ligeledes fire anmelderroste udgivelser i eget navn bag sig. I 2013 modtog Jacob Christoffersen den prestigefyldte Ben Webster pris.
Kvintetten fuldendes af en af de mest efterspurgte rytmegrupper på den unge, danske jazzscene. Anders Fjeldsted på kontrabas og Henrik Holst på trommer.
“Thofte/Thorsen Quintet er en fin status på, at den klassiske jazz ikke er døden nær. Tværtimod er den vitalt nærværende.”
Niels Overgaard, Jazznyt

Besætning:
Rolf Thofte (Trompet)
Simon Thorsen (Tenorsaxofon)
Jacob Christoffersen (guitar)
Anders Fjeldsted (kontrabas)
Henrik Holst (trommer)