MAD OG MUSIK – TRIO AZULEJOS (WORLD/FOLK)

Arrangør: Foreningen Termansens.

Trio Azulejos

Line-up
Jael Nordbek Azoulay: vocals
Dalia Faitelson: guitar, backing vocals, arrangements
Lisbeth Diers: percussion

Beskrivelse

Azulejos består af tre topprofessionelle kvindelige musikere, som gennem gruppens egne arrangementer giver et moderne udtryk til de dramatiske og poetiske sange fra andalusisk jødisk folkemusiktradition.
Der synges på sproget ladino (jødisk spansk), og gruppens lyd afspejler medlemmernes baggrunde i jazz/folk. Musikken krydres med orientalske toner og et ekko af flamenco.
Azulejos er det eneste orkester, som spiller ladino i Danmark. En genre, der internationalt set har fået en gevaldig opblomstring de seneste år.
Trioens medlemmer har turneret verden tynd, modtaget en jazz grammy og været nomineret til utallige priser som Danish Music Awards (DMA) Jazz og World og Årets Komponistpris.
Om Ladino-musikken
I maurernes Andalusien havde jøderne stor social og kulturel indflydelse. Men da landet blev kristnet i 1492, måtte de konvertere eller flygte. Ladinomusikken har bevaret et folks historier og kendskabet til et truet sprog, som nu kun tales af ganske få. Teksterne fortæller om et liv i eksil, en ondskabsfuld søster, en menneskelig kamel, et hittebarns vrede og forpurret kærlighed.

 

Biletter kan også købes til koncerten uden mad, kr. 200.- Køb Billet. Dørene åbnes kl 19:15