CAESAR FRAZIER (USA); MINI ORGEL FESTIVAL PÅ TERMANSENS!

Spillestedet Termansens byder indenfor til mini hammondorgelfestival og -workshop:

Kom til Hammond-bonanza i Ribe d.3.-4.11., og mød bl.a. orgellegenden Caesar Frazier. Frazier (USA) kommer til Danmark og spiller koncerter – et par stykker i København og to hos os på Termansens i Ribe. DETTE ER ET KÆMPE SCOOP. 

Festivalen er en helt unik mulighed for at møde en af de sidste overlevende fra den første generation af amerikanske hammondorganister. Caesar Frazier er født i New York og står bag nogle af de mest funky orgelplader fra 70erne med navne som Idris Muhammad, Houston Person og Cornell Dupree. Han var en del af Lou Donaldsons gruppe, han har turneret med Marvin Gaye og er blevet samplet af Kanye West, Common og Gangstarr. Han er en original stemme på det store Hammond B3 orgel, og efter nogle år med mindre aktivitet fik han sit comeback for ca. fem år siden og har for nyligt udgivet album med bl.a. Eric Alexander og Peter Bernstein.

Med i sin kvintet har Frazier Kresten Osgood – et af de mennesker, der på én gang trodser og ejer kategorier. En ekstraordinær trommeslager og improvisator, der med fuld respekt for traditionen udfordrer den på ethvert givet tidspunkt. Han medvirker på omkring 100 albums og har turneret over det meste af kloden, har optrådt og indspillet med. Men selv dét giver ikke et retfærdigt billede af, hvad han har lavet i sin snart 25 år lange karriere. Osgood er kendt som rapper, komponist, pianist, vokalist, saxofonist og trompetist, en sand multiinstrumentalist, en hyperaktiv arrangør af alt fra festivaler, koncertrækker og et årligt højskolestævne. Han har medvirket i flere shows i TV og radio (smagsdommerneørefliposgoods jazz og naturligvis podcastserien farlige toner). Han er modtager af flere priser, bl.a. Ben Webster prisen. Johannes Wamberg er en ung og fremadstormende guitarist, der både er en efterspurgt sideman og som står i spidsen for sine egne projekter. Wamberg har senest udgivet albummet Mosaïque med saxofonist Oilly Wallace. Jonas Kulhammer er en svensk saxofonist, der har medvirket på over 130 udgivelser som sideman og i eget navn. Han har været nomineret til et hav af priser i ind- og udland. Det er altså ikke hvilket som helst band, der skyder november i gang på Termansens!

PROGRAM

Torsdag den 3. november, kl. 19.30: Koncert med Caesar Frazier Quartet

Caesar Frazier: Hammondorgel
Kresten Osgood: Trommer
Johannes Wamberg: Guitar
Jonas Kulhammer: Saxofon

Fredag den 4. november:  Hammondnørderi på Termansens

Kl. 15.00-15.30:                          Velkomst og kaffe/ kage

Kl. 15.30-16.30:                          Autor Artist Talk: Kresten Osgood interviewer Caesar Frazier

Kl. 16.30-18.00:                          Symposium med samtaler om jazz på Hammond orgel, hygge, etc.

Kl. 18.00-19.30:                          Mad

Kl. 19.30:                                      Koncert. Her spiller Caesar Frazier Quartet ét sæt og derpå følger ét sæt,  hvor bandet består af rytmegruppe med forskellige danske organister (Kjeld Lauritzen, Gunnar Ringøen, Søren Bech, Niels Ole Sørensen, Martin Schack, m.fl)

 

Pris for koncert d.3.11.:  200 kr./medlemmer af Foreningen Termansens gratis/ studerende 50 kr.

Pris for heldagsprogram d.4.11.: 200 kr. inkl. aftensmad